Wall Street Journal noemt Kyocera één van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld

Kyocera is al decennialang een pionier op het vlak van milieu en duurzaamheid.

Dit is opnieuw bevestigd door Wall Street Journal die Kyocera tot één van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld heeft genoemd.

green environment

Dit rapport is het resultaat van grondig onderzoek naar de duurzaamheidsstatistieken van meer dan 5.500 beursgenoteerde bedrijven op belangrijke gebieden zoals :

  • bedrijfsmodel en innovatie
  • sociaal beleid op de werkvloer
  • het milieubeleid rond de producten, fabrieken en bedrijfsgebouwen
  • de inspanningen om het milieu te beschermen

 

In de globale wereldranking scoorde Kyocera een 46e plaats met een score van 72,7. Kyocera behaalde de 3e plaats in de wereld wat betreft de duurzaamheid van haar bedrijfsmodel en innovatie. Voor de duurzaamheid van menselijk kapitaal bekleedt  Kyocera de 14e plaats. Een bekroning voor de ecologische inspanningen die het bedrijf levert.

Naast de prioriteit van klantentevredenheid, is Kyocera vastbesloten ervoor te zorgen dat de impact van haar bedrijfsactiviteiten op het milieu minimaal is en dat de ecologische voetafdruk van de klant aanzienlijk wordt verkleind. Kyocera printers en multifunctionals combineren energie-efficiëntie met long-life componenten. Kyocera toestellen hebben door deze technologie minder onderdelen die moeten worden vervangen, minder interventies en minder stilstand. De award als meest betrouwbare kleurenmultifunctional die in 2018 werd behaald bevestigde eerder dit verhaal.

Kyocera is zich bewust van de verantwoordelijkheden waarmee bedrijven worden geconfronteerd om een groenere en CO²-arme planeet te creëren. Daarom blijft het bedrijf innoveren in nieuwe technologieën die ecologie en economie verenigen en tot positieve veranderingen in de wereld leiden. Door met Kyocera samen te werken weten partner en klanten dat ze hun steentje bijdragen om de wereld duurzamer te maken.

top 10 duurzame innovatie bedrijven

DPS engageert zich om de meest ecologische printoplossingen aan te bieden in Vlaanderen. Vandaar onze keuze voor Kyocera multifunctionals. Daarnaast zijn wij een samenwerking opgestart met Go Forest 

Voor iedere multifunctional die wij verkopen planten wij een aantal bomen. Wist je dat 1 boom jaarlijks tot 40 kg C0² uit de lucht kan halen? Uw keuze voor onze toestellen helpt om CO² uit de lucht te compenseren en zo draagt u uw steentje bij om de opwarming van het klimaat te reduceren. Wordt samen met ons een Foot-Print Hero.

Guy Berton
Guy Berton